Bewerkingstechnieken

Om u een inzicht te geven van de diverse druktechnieken treft u onderstaand per techniek een filmpje aan.

Tampondruk

Van uw beeldmerk wordt achtereenvolgens een film en een geëtst cliché gemaakt. Dit cliché wordt steeds van inkt voorzien. Een vervormbare, siliconen stempel (tampon) pikt de inkt op en drukt dit vervolgens af op het te bedrukken product. Deze techniek kan tot maximaal vier kleuren worden uitgevoerd. Toepassing: pennen, klokjes, calculators en diverse andere, voornamelijk kunststof artikelen.

Zeefdruk

Na het maken van de film wordt een sjabloon, het zeefraam, belicht. Op de plaats van het beeldmerk gaat de zeef open. Het te bedrukken product wordt aangelegd onder het zeefraam, waarna met behulp van een rakel de inkt door de zeef op het product wordt aangebracht. Ook fullcolourdruk behoort tot de mogelijkheden. Voor textiel kan zelfs tot veertien kleuren worden gezeefdrukt. Toepassing: textiel, paraplu’s, sporttassen en vlakke kunststof producten als aanstekers en koelkastmagneten.

 

Transferdruk

Deze techniek wordt toegepast op textiel als directe zeefdruk niet mogelijk is. Er wordt gezeefdrukt in spiegelbeeld op speciaal transferpapier. Deze transfer wordt met een warmtepers op het product aangebracht. Zo kan ook fullcolourdruk worden bereikt op donkere ondergronden door met behulp van inkt een witte, niet zichtbare, basis te creëren. We onderscheiden hierbij plastisol-, nylon- en sublimatietransfers. Toepassing: T-shirts, polo’s, jacks, bodywarmers, paraplu’s en caps etc.

 

Borduren

Uw beeldmerk wordt vertaald naar een digitale borduurkaart. Let op, borduren kan niet altijd een letterlijke interpretatie van uw beeldmerk zijn. Bijvoorbeeld, voor leesbaarheid moeten letters en cijfers altijd minimaal 5 mm. hoog zijn. Vervolgens wordt het beeldmerk met een computergestuurde machine op het product gestikt. De prijs van een borduursel wordt altijd berekend aan de hand van het aantal steken en de tijd die de machine er voor nodig heeft om het borduursel te maken. Toepassing: polo’s, jacks, bodywarmers, caps, baddoeken en overhemden etc.

 

Blinddruk

Aan de hand van een film wordt een aluminium of messing cliché (stempel) gemaakt. Onder hoge druk en met warmte wordt vervolgens het beeldmerk in het materiaal geperst, hierdoor ontstaat een verdieping. Toepassing: lederen en kunstlederen producten.

 

Foliedruk

Dit is het zelfde principe als blinddruk. Echter bij het persen wordt een folie aangebracht. Vaak is dit in goud of zilver, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Toepassing: lederen en kunstlederen producten.

 

Lasergraveren

Een computergestuurde graveermachine brengt middels een laser het beeldmerk in het materiaal aan. Ook personaliseren van initialen of persoonsnamen is mogelijk. Toepassing: metalen en houten producten.